FacebookTwitter

Dankzij speciale sok passen die droomlaarzen elke voet!

Eindelijk vind je je droomlaarzen. Je past ze vol verwachting en dan blijkt dat je er met geen mogelijkheid inkomt, ondanks dat de maat goed is. Naarmate je ouder wordt verandert de stand van je voeten en dan krijg je dat. Je wreef is te hoog, de stand van je voet net een beetje anders en je kunt de bocht niet maken. Wat vaak volgt is gehannes met boterhamzakjes en verkoopsters die zeggen dat het leer 'echt nog uitloopt'. Wat vaak niet gebeurt want je komt die laars immers niet in. 

Onderneemster Henriette Bons uit Schiedam bedacht er wat op, zij ontwikkelde Zooff, the Ultimate Boot Sock. Precies op de goede plekken is de sok gemaakt van dunner, glad, goed glijdend materiaal waardoor je de draai in een laars wel kunt maken. De sokken zijn een 100% Nederlands product, comfortabel en ademend.  Ze kosten € 19,95 per paar, te krijgen via Zooffsocks.com en onder andere ook in de geweldige schoenenwinkels van Van den Assem. Daar, en op de website, vind je een groot assortiment laarzen en schoenen die trendy, sexy, funky en hip zijn en dankzij de perfecte service wandelt ook een bredere of anderszins lastige voet vrolijk de deur uit. Ook leuk: op dit moment is de uitverkoop gestart met kortingen tot 40%. 

Foto homepage: freeimages.com/alilat

Schrijf reactie (0 Reacties)

Je huid vraagt om hulp als pH-waarde zuurgraad niet in juiste balans is

Wist u dat we steeds zuurder worden? En dat bedoelen we letterlijk; de zuurgraad van ons lichaam stijgt naarmate we ouder worden. Erg? Wel voor de huid.

Een baby bestaat bij geboorte uit maar liefst 70% water. Maar al snel slaan de zuren hun slag. Het lichaam van een vijftienjarige bestaat nog voor 60% uit water, zure afvalstoffen hebben dan al 7,5% ingenomen. En dat verzuren gaat door: rond de veertig staat de teller op 50% zure afvalstoffen en dat percentage stijgt als we ouder worden. Een natuurlijk proces. Net als huidvernieuwing. En laat die twee nu heel veel met elkaar te maken hebben. 

Elke 15 tot 30 dagen wordt onze huid compleet vernieuwd. Om dat proces goed te laten verlopen is de juiste zuurgraad belangrijk. Die zuurgraad drukken we uit met pH-waarde. Is die niet in balans, dan geeft de huid signalen. Helemaal in de winter. Droge benen, rode vlekjes in je gezicht of eczeem op je handen – je huid vraagt om hulp!

Die hulp wordt geboden door basische crémes met een pH waarde waarbij huidcellen zich het snelst vernieuwen. Daardoor krijgt je huid de energie om zichzelf te herstellen en wordt de zuurgraad geoptimaliseerd. Basische crèmes zijn in het buitenland al langer te koop en – dat is het goede nieuws – sinds kort ook in de Nederlandse winkels (én online): Alka Crème.

 

Om het efffect van zo’n créme eens te kunnen testen verloten wij onder de eerste 10 inzenders een tube van Alka Crème, 200 ml: verkoopprijs € 39,95. Geïnteresseerd? Stuur ons een mail via Contact.
Voor meer informatie:
www.alka.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Claudia Sträter is goed bezig

Bij steeds meer kledingwinkels kun je je oude kleren inleveren voor een korting op je nieuwe aankoop. Zo ook bij Claudia Stäter. Maar in dit geval is het echt de moeite om je kast een uit te mesten. Bij alle winkels van Claudia Sträter kun je, op afspraak, vintage Claudia Sträter, Maura en Copines inleveren. Je krijgt er meteen een bedrag tussen € 5 en € 35 in Fashion Points op je Fashion Card voor waarmee je weer mooie nieuwe kleren kunt kopen.

Moois scoren voor weinig

Vervolgens wordt de kleding in de Share Your Clothes winkel aan het Rokin van Amsterdam verkocht. En dat is ook heel interessant want daar lopen de prijzen tussen € 10 en € 90. We zagen er onder meer een nauwelijks gedragen jackje van het zachtste leer voor  slechts € 75. Niet verkochte kleding gaat naar vrouwen in Oekraïne, de opbrengst gaat naar de Claudia Sträter Foundation die goede doelen en maatschappelijke initiatieven steunt die een bijdrage leveren aan armoedebestrijding en aan wetenschappelijk onderzoek, gericht op de gezondheid van vrouwen in Nederland en België. Triple win dus!

Steun Dress for succes

Geen zin in tweedehands? Als je tussen 7 en 26 september 2016 een item koopt uit de Art of Business collectie van Claudia Sträter, doneert het bedrijf voor € 5 aan business outfits aan Dress for Succes, de organisatie die werkzoekenden met een beperkt inkomen van een passend sollicitatieoutfit voorziet. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Red je favoriete vest na mottenaanval

Dat zul je altijd zien: haal je je favoriete wolletje tevoorschijn omdat het 's avonds al wat frisser wordt, heeft een motje de hele zomer feest gevierd in je mooie vestje of omslagdoek. Maar ook al zitten er meerdere gaatjes in, niet wegdoen maar versieren met deze Woolfiller! Kies een afwijkende kleur en maak van het gaatje een opvallende applicatie door er wol in te 'vilten'. Ook dun geworden plekken bij de ellebogen en andere beschadigingen werk je met Woolfiller makkelijk weg. En het is echt makkelijk te doen. Wolpakket in diverse kleuren met viltnaalden, € 17,50 woolfiller.com

Schrijf reactie (0 Reacties)

Het kan! Zomers mooi zonder schadelijke stoffen

 

De Europese Commissie is volop in discussie over het verbieden van stoffen die hormonen in het menselijk lichaam kunnen ontregelen. Er zijn groeiende zorgen over deze stoffen en het wordt hoog tijd dat er regelgeving over komt. 

Hormoonverstorende stoffen (EDC's) zijn chemicaliën met namen als Bisfenol-A, Parabenen, Ftalaten (weekmakers) en Organotinverbindingen. Ze zitten in veel producten die we dagelijks gebruiken. Van tandpasta en shampoo tot de binnenkant van conservenblikken, textiel, toiletpapier, slippers, plastic speelgoed, pesticiden en schoenpoets. Sommigen zijn schadelijker dan anderen, maar toxicologen zijn het erover eens dat ze allen negatieve gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Vorige week deelde het Europese Parlement een zware waarschuwing uit aan de commissie vanwege de vertraging die de regelgeving inmiddels heeft opgelopen. Al in 2013 hadden er regels moeten zijn voor hormoonverstorende stoffen. Vorig jaar daagde twintig lidstaten op initiatief van Zweden de commissie voor de rechter.  De uitspraak van het Hof liet geen ruimte voor interpretatie: de criteria voor het gebruik van EDC's moeten er zo snel mogelijk komen.

Maar intussen hoef je daar natuurlijk niet op te wachten. Er komen steeds meer producten, vooral op beautygebied, waar geen schadelijke stoffen in zitten. 

Mooie voorbeelden zijn de nagellak van Zoya en de deodorant van The Ohm Collection. De poederdeo houdt je de hele dag fris zonder je lymfebanen vanuit je oksel te belasten, in tegenstelling tot veel ander deo's waar wel stoffen inzitten die schadelijk kunnen zijn. De nagellakken van Zoya zijn eveneens zonder  schadelijke stoffen als tolueen en formaldehyde, 100% zonder dierlijke stoffen en bovendien door Womens's Health Magazine USA verkozen tot langst houdende nagellak. De bijbehorende nagellakremover verwijdert deze nagellak (en andere lakken) eveneens zonder gemene stofjes. Aanrader, deze 2 zomertoppers!

Zoya is online te krijgen, € 44,,99 voor 3 flesjes, remover € 15,80. De deo van The Ohm Collection kost € 21 en is te koop via onder meer solobiomooi.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Uit liefde voor Vietnam: recepten en verhalen

 

 

 

Door Ingrid van Dijk

Er zijn van die kookboeken waarbij je het water in de mond loopt. En die je leest als een roman. Dit is zo'n boek, vanwege de gerechten en de mooie persoonlijke verhalen van Truong Thi Quyên (45). Ze zijn af en toe wat kinderlijk geschreven maar dat vergeef je haar. Dat past ook wel.  Quyên kwam als Vietnamese bootvluchteling terecht in het oost-Vlaamse Wichelen. Ze heeft door hard te knokken, veel doordoorzettingsvermogen en haar passie en talent voor koken een zeer succesvol en gerenommeerd Vietnamees restaurant in hartje Brussel gecreëerd. Je vind er het authentieke Vietnam in een modern decor. En nu is er haar kookboek. Ga mee op smaakroute en lees over de culturele en culinaire aspecten van dit prachtige land. Vietnam heeft verschillende klimaatzones en daardoor zijn er enorme variaties in de keuken met ontelbare smaken. 

Zo, en dan nu zelf de keuken in voor Hoanh Thanh Tom ofwel Wonton Scampie met sojadipsaus. Jammie!

Uit liefde voor Vietnam. Truong Thi Quyên € 24,95 ISBN: 9789402601053

Schrijf reactie (0 Reacties)

M.A.C eert Caitlyn Jenner (65) met eigen lippenstift. 'Ik ben geen vent in een jurk'

 

Als iemand zichzelf als zestiger opnieuw heeft uitgevonden is het Caitlyn Jenner. Caitlyn (65) werd geboren als Bruce Jenner, een topsporter die onder meer Olympisch Kampioen werd op de tienkamp. Verder kennen we hem uit de reality serie 'Keeping up with the Kardashians' als stiefvader van de zusjes Kim, Kendall en Kylie en schoonvader van Kanye West. In 2015 besloot Bruce als vrouw verder te leven.  Wat volgde was een golf aan publiciteit en Caitlyn werd binnen de kortste keren het boegbeeld voor de acceptatie van transgenders. 

Niet als vent in een jurk

Caitlyn Jenner heeft zichzelf van begin af aan als een glamorous en modebewuste vrouw gepresenteerd, onder andere met een spectaculaire cover van Vanity Fair. 'Ik wilde er niet uitzien als een vent in een jurk'. Dat is goed gelukt, al is ze ook niet 100% een vrouw in een jurk. Maar dat maakt haar wel fascinerend.

Nu is er een samenwerking met het trendy make-up merk M.A.C. Daar krijgt Caitlyn haar eigen lippenstift met de toepasselijke naam Finally Free. Het is een mooie, draagbare naturel-roze kleur om heel veel te dragen. Want alle opbrengsten van deze lippenstift gaan naar het M.A.C AIDS Fund Transgender Initiative wat geld doneert aan tal van organisaties die het leven van transgenders willen verbeteren. En dat is hard nodig want in veel landen ben je als transgender vogelvrij, wordt je uit je gemeenschap gestoten, mishandeld of als psychisch gestoorde opgepakt.  Caitlyn Jenner: 'daarom koos ik voor een lippenstift voor elke dag. Ik hoop dat mensen ' m veel dragen zodat ze snel een nieuwe moeten kopen en we er dus veel geld mee ophalen.' 

De lippenstift Finally Free is vanaf 7 april alleen online te krijgen via maccosmetics.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Zin en onzin over tanden bleken

Er is weinig wat meer doet voor een jeugdige uitstraling als stralend witte tanden. Maar helaas werkt de natuur daar niet aan mee, onze tanden worden in de loop van de tijd juist donkerder.  Een tand bestaat uit een tandbeen met daaroverheen een semi transparant laagje glazuur. De kleur en dikte van het gelige tandbeen zijn vooral bepalend voor de kleur van de tanden, het glazuur heeft daar vanwege de transparantie weinig invloed op. Omdat het tandbeen doorgroeit wordt de kleur donkerder. Tegelijkertijd wordt de laag glazuur eroverheen juist dunner door slijtage. Het resultaat: de tanden zien er minder wit uit. 

Hoe hou ik ze zo wit mogelijk?

Naast de natuurlijke verandering van de tandkleur zijn er ook externe oorzaken. Rode wijn, thee en roken zijn grote boosdoeners als het om verkleuren gaat. Als het glazuur al wat dunner is, hebben deze stoffen invloed tot in het tandbeen. Daarnaast verbinden kleurstoffen uit voedsel of drank zich aan tandplak waar ze een kleverig wit-geel laagje mee vormen wat ook weer via het glazuur  in de tand trekt. Zorg voor een schoon en verzorgd gebit zonder tandplak om dat te voorkomen. 

Verkleurde tanden, wat nu? 

De tandarts is de aangewezen persoon om over bleken te adviseren. Hij of zij zal kan adviseren over een behandeling die een natuurlijk resultaat geeft. Want een frisse lach is mooi maar  te witte tanden zijn uitgesproken onnatuurlijk. Ook weet de tandarts waar je kronen en vullingen hebt en dat is van belang omdat die niet meekleuren bij een bleekbehandeling. Dat kan een heel vreemd effect geven.

Voor de bleekbehandeling zal de tandarts een mal maken die 's nachts gedragen wordt met een gel erin die maximaal 6% waterstofperoxide bevat. Heel geleidelijk bleken de tanden dan tot de gewenste kleur terwijl de mal de rest van de mond beschermt. Deze behandeling kan wel 2 tot 3 weken in beslag nemen.

Na het bleken zijn de tanden uitgedroogd en dat maakt ook dat ze witter lijken. De eerste dagen daarna nemen de tanden weer vocht op en loopt de helderheid enigszins terug en stabiliseert dan. De tanden worden de jaren daarna geleidelijk aan weer donkerder. Maar met zo'n eenmaal gemaakte mal kun je na een tijdje best weer eens een shot gel aan de tandarts vragen om de boel weer wat op te frissen. 

Witte tanden in een uur, kan dat ook?

Er zijn tal van bleekwinkels waar je in anderhalf uur met gebleekte tanden de deur weer uitgaat. Althans, dat is de belofte. Uit onderzoek is echter gebleken dat de resultaten matig zijn. Er mag in Europa slechts met 6% waterstofperoxide worden gebleekt, en dat alleen door- of onder toezicht van een tandarts. Dat betekent simpelweg dat anderhalf uur te kort is om een goed resultaat te krijgen. De tanden zijn echt wel witter na de behandeling maar dat komt louter doordat ze door het bleken zijn uitgedroogd. Soms hebben de tanden al na 24 uur hun oorspronkelijke kleur weer terug. Zonde van het geld dus!

Rigoreuze maatregelen nodig? Facings!

Als je je tanden echt veel witter wilt, of als er tegelijkertijd iets aan de vorm of stand moet veranderen, zijn er mogelijkheden om een laagje om de tand te leggen van porselein, kunststof of composiet, de zogenaamde facings. Ook hier is de tandarts degene die je kan vertellen wat de beste oplossing is. Facings zijn kostbaar en gaan lang mee maar nooit voor altijd, simpelweg omdat tanden gedurende het hele leven veranderen. Kies nooit voor te witte facings. De essentie van een natuurlijke tand is dat er diepte in zit door het doorzichtige glazuur. Sommige facings hebben dat niet waardoor ze toch vaak iets onnatuurlijks hebben, een te witte kleur versterkt dat nog meer. Over de prijs van facings valt niet veel te zeggen, die is sterk afhankelijk van het te kiezen materiaal. Kostbaar is het hoe dan ook, de goedkoopste aanbieders op internet zitten al op ongeveer € 200 per tand.

Foto: freedigitalphotos.net

 

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bartje Boemboe kookbook

 

De authentieke en zuivere, Indonesische  kruidenmengsels, ofwel boemboes,  van Bartje Boemboe bestonden al langer. Nu is er het kookboek, gebaseerd op de oude recepten van de grootmoeders van de beide oprichters. Het boek staat vol  met heerlijke, Indonesische  familierecepten. Zo geschreven dat je de gerechten kunt maken met de kant en klare boemboes van Bartje die je online kunt bestellen. Maar je kunt ook zelf de kruidenmengsels maken. Bartje Boemboe Kookboek, Aerial Media Company, € 22,50. De boemboes kun je bestellen via bartjeboemboe.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Met de Goede Gids cadeaus waar iedereen blij van wordt

Lekker shoppen en mooie dingen kopen voor anderen of jezelf is leuk, zeker in deze tijd. Met een goed gekozen en mooi ingepakt cadeau maak je iemand blij. En natuurlijk wil je niet dat ergens anders op de wereld iets of iemand juist heel ongelukkig wordt van jouw aankoop omdat het gemaakt is door kinderen, mensen zijn uitgebuit, dieren pijn hebben geleden of het milieu er schade van oploopt. Maar ja, hoe weet je nu of het bedrijf dat jouw product maakt, dat op een goede manier doet?

Tips om zelf groen te leven

Om het je makkelijk te maken selecteert de GOEDE GIDS bedrijven die verantwoord te werk gaan. Van een biologische bakker en restaurant om de hoek tot een duurzaam elektronicamerk of fatsoenlijke modeketen. Je vindt nu ruim 4.000 GOEDE BEDRIJVEN én wat ze te bieden hebben op www.degoedegids.nl. Bovendien staat de Goede Gids boordevol handige informatie over hoe je zelf zo groen mogelijk kunt leven.

De Goede Gids ontvangt geen stuiver van deze bedrijven, zodat ze onafhankelijk beoordeeld worden en greenwashing door de mand valt. Bovendien geven steeds meer Goede bedrijven hun geld aan aan jou als klant door je voordeel te geven om zo 'goed' ook wat goedkoper te maken. En dat is nou letterlijk een win-win situatie.

Laat je dus inspireren op www.degoedegids.nl, bijvoorbeeld bij je last minute kerstacadeaus. Want elke groene keuze maakt de wereld een stukje beter!

Foto: David Castello Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Schrijf reactie (0 Reacties)

Hoge hakken waar je wel op kunt lopen!

Laten we eerlijk zijn: hoge hakken zijn niet comfortabel. En naarmate je ouder en verstandiger wordt, heb je geen rugklachten en pijnlijke voeten over voor zoiets als een mooie schoen. Maar laten we nog een keer eerlijk zijn: jammer is dat wel want niets maakt een outfit zo spannend en een vrouw zo sexy als een hoge hak. En dus bedacht Bianca Blom een oplossing: een pump met hoge hak waar je wel op kunt lopen, de hele dag zelfs. Samen met een hooggekwalificeerd technisch team, waaronder orthopedische schoenmakers  en een testteam van hoge hakkendraagsters, ontwikkelde ze vanaf niets een nieuwe schoen.

Comfort en stijl!

Het geheim zit 'm in het binnenwerk dat werd gemaakt zoals orthopedische schoenen worden opgebouwd. Van binnen lijkt deze handgemaakte schoen daardoor in niets op een 'gewone' pump. Aan de buitenkant is het echter een uiterst stijlvol geraffineerd model, klassiek en spannend tegelijk. De hak is 9 cm, er is 1 model in 1 kleur(zwart) en hij kost € 379. Prijzig maar een goedzittend paar schoenen is veel waard. Alleen online te koop via linjashoes.com, maar je kunt passen bij Azurro Due in de PC Hooftstraat in Amsterdam. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Elke voet M/V wil aandacht!

Nu we zo af en toe een warme dag hebben, zien we ook af en toe blote voeten. En dat is niet altijd een onverdeeld prettig gezicht. Want wat zien veel voeten er onverzorgd uit.... Vooral mannen maken er qua voetverzorging een bende van. Eelt, kloven, slecht geknipte, verkleurde nagels...fraai is het meestal niet. Maar ook vrouwen laten hun voeten vaak verslonzen. Niet slim, want naarmate je ouder wordt verandert er van alles in je voeten. Dat kan extra eeltvorming opleveren en dat kan er weer voor zorgen dat je extra druk krijgt op bepaalde plekken waardoor likdoorns en nog meer eelt kan ontstaan en dat gaat pijn doen. Dat ga je dan compenseren in je rug waardoor je daar ook pijn kunt krijgen. Kortom: voetverzorging is geen luxe maar noodzaak. 

In 6 stappen naar toonbare voeten

1. Voeten knappen enorm op van een flinke scrubbeurt met handschoen en speciale voetenscrub. Scrub Glove € 3. Qing Fa cooling foot scrub € 11,50, beiden Rituals.

2. Ook de huid van de voeten heeft dagelijkse verzorging nodig. Dr.Hauschka Fitness Foot Balm € 14,95 via schoonheidsspecialisten en www.hauschka.nl

3. Eelt haal je weg met een eeltvijl of een roller op batterijen. 

4. Smeer je voeten elke avond in! Ook de huid van voeten wordt droger als je ouder wordt en kloven als gevolg daarvan zijn bepaald geen lolletje. Ze doen pijn en raken makkelijk geïnfecteerd. Mocht dat gebeuren, ga dan naar de huisarts, een infectie in een voet kan zich razendsnel verspreiden. 

5. Als je dan onverhoopt toch kloven hebt, voorkom dan dat ze opengaan en zorg dat ze genezen. Haal eelt weg en gebruik een speciale hielklovencrème als bijvoorbeeld Hansaplast Repair & Care Antihielkloven crème € 6,99 via bol.com

6. Tot slot: Ga bij voetproblemen elke 6 weken naar een pedicure! Ja, ook als man! Hij /zij haalt professioneel eelt weg, zorgt dat nagels niet ingroeien en verwijdert likdoorns en ander ongemak. Je zou de eerste niet zijn die na een bezoek aan de pedicure verzucht: 'had ik dit maar eerder gedaan'. Bijkomend voordeel: je hoeft zelf niets meer aan je voeten te doen. Behalve elke avond insmeren dan! 

Foto homepage: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , foto boven: FreeDigitalPhotos.net

Schrijf reactie (0 Reacties)

Eindelijk een tas met een lampje

Elke vrouw kent het verschijnsel: je zoekt iets in je tas maar ziet het niet. Op de tast pluk je na minuten rommelen het gezochte artikel omhoog, de rest van je tas in nog grotere chaos dan daarvoor. Hoe vaak heb je je daarbij niet afgevraagd waarom er niet een lampje in zo'n tas kan zitten? Welnu, zo'n tas is er nu dan eindelijk, de Glass Handbag. Binnenin zit een LED lampje wat automatisch gaat branden als je de tas opent en ook weer vanzelf dooft als je 'm sluit. In tal van modellen te krijgen, vanaf € 189 via tassenboetiek.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kies je bril met lef!

vlnr: Margreet Hagdorn met bril van Paul Smith, Susanne Klemm van Suzy Glam met eigen bril

Wat mij betreft is een bril geen noodzakelijk kwaad maar een mooie aanvulling op je garderobe. Met extra nut, want wat kun je met een goede bril een minder florissante dag goed camoufleren! Ik ben dan ook voorstander van een opvallende bril. Mooie brillen en de glazen die er in moeten zijn vaak duur waardoor de meeste mensen zich tot 1 montuur moeten beperken. Maar maak dan niet de fout een 'neutrale-past-bij-alles-bril te kiezen. Kies een bril die bij je persoonlijkheid past en die iets doet voor je gezicht. Neem een voorbeeld aan de nu 94-jarige ontwerpster Iris Apfel (foto homepage): haar brillen zijn legendarisch groot, haar stijl ongeëvenaard. Zij is het bewijs: als de bril bij jou past, past hij vervolgens ook bij alles wat je verder aantrekt.

Ace & Tate verkoopt online prachtige, kwalitatief uitstekende brillen voor maar  € 98 per stuk inclusief glazen. Geen multifocale glazen mogelijk maar voor die prijs neem je er gewoon 2!

Suzy Glam is een Nederlands merk met geweldig flatterende brillen. Te koop bij geselecteerde opticiens en in hun eigen winkel in Amsterdam. Vanaf € 314 suzyglam.com 

De modetweeling Spijkers en Spijkers ontwierp een opvallende collectie brillen voor Specsavers. Vanaf € 139 zonder glazen.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Het bestaat: vrolijke en elegant regenspul

We moeten regelmatig wandelen of fietsen, ook als het regent. Goed inpakken dus met regenkleding en laarzen. Maar o,o,o, wat is die regenkleding vaak lelijk. Grijs, grauw, hobbezakkerig en verre van charmant. Het kan anders, al is het even zoeken. 

Lange regenjas Happy Rainy Days € 139,95, Poncho met cirkels Happy Rainy Days € 69,95. Rode laarzen met veters Ilse Jacobsen € 124,95. Blauwe laars met veters Ilse Jacobsen € 124,95, Wandelschoen Ilse Jacobsen € 95

Op de homepage: laarzen van natuurrubber van Aigle, vanaf € 119,95

 

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Een mooie huid met olie

Het is niet anders: als we ouder worden krijgen we een drogere huid. En dat betekent dat we regelmatig goed moeten smeren om het vel soepel en aangenaam te houden. Ja heren, jullie ook! Met bodylotion of een olie! Pure olie heeft alleen het nadeel dat het de huid vet en plakkerig maakt, althans, tot nu toe.

 Droge olie

Op dit moment vliegen echter de advertenties van 'droge' olies je om de oren. Het grote voordeel van droge olie is dat je het opsprayt en het meteen intrekt zonder een vettig laagje achter te laten. Het plakt niet, ruikt vaak heerlijk en je kunt je meteen aankleden. Bijna alle merken hebben zo'n droge olie in het assortiment.Toch zit er een 'maar' aan droge olies. Ze zijn namelijk zo luchtig door de siliconen die erin zitten. En over de schadelijkheid van die siliconen zijn de meningen zeer verdeeld. De voorstanders zeggen dat de moleculen van deze siliconen te groot zijn om in de huid te dringen. Ze dienen puur als transportmiddel van de werkzame stoffen. De tegenstanders zeggen dat de onderzoeken daarover gedateerd zijn. Ook zouden siliconen slecht zijn voor het milieu en met name de oceanen. En dat is precies waar al die siliconen uit de dry oil (en shampoo en conditioners) via het doucheputje uiteindelijk in terecht komen. Overigens zitten siliconen in heel veel cosmetica. Ze geven dat fluwelige gevoel aan een crème, maken make-up mooi smeerbaar en waterproof en zorgen ervoor dat kleuren langer houden.

Siliconenvrij?

Als je 100% siliconenvrije schoonheidsproducten wilt gebruiken moet je even zoeken. Mooie merken zijn onder andere Nafha, dr.Alkaitis, Weleda en Mádara. En  wat betreft pure olies: dun opbrengen meteen nadat je onder de douche vandaan komt en je nog wat vochtige huid absorbeert de olie in no time.

Weleda verfrissende citrusolie € 12,25, Nafha Argan Olie € 28,50, Mádara Sculpturing oil € 24

Foto homepage: 'Naakte vrouw' door Willem Witsen 1870-1923, collectie Rijksmuseum

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Word je haar steeds dunner? Er is iets te doen!

Dunner wordend haar als we ouder worden, bijna iedereen krijgt ermee te maken. Mannen worden kaal en dat kan soms nog best charmant staan maar vrouwen gruwelen van dat dunne haar. De reden is meer haaruitval en het haar zelf wordt dunner en brozer. Net als onze huid eigenlijk. De oorzaak? Afnemende hormonen, veroudering en minder bloedcirculatie. Stress en sommige medicijnen kunnen ook haaruitval veroorzaken. In ernstige gevallen moet de dermatoloog er aan te pas komen om uit te vinden wat er precies aan de hand is en welke behandeling mogelijk is.

Als dunner wordend haar een gevolg is van 'gewoon' voortschrijden der jaren, kun je met een goede verzorging veel voorkomen en zelfs herstellen.

Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat de hoofdhuid gezond is. We besteden wel veel geld aan crèmes die onze gezichtshuid verzorgen maar smeren zelden iets op ons hoofd. Terwijl de hoofdhuid net zo goed droger wordt als de rest van onze huid en de bloedcirculatie met de jaren minder wordt. Door de hoofdhuid regelmatig te masseren en te voeden blijven de haarfollikels gezond. Daardoor is er minder haaruitval en zijn de haren sterker. Ook voeding zorgt voor gezonde haarfollikels. Eet gevarieerd met voldoende magnesium, zink, selenium en vitamines. Een speciaal supplement voor huid en haar kan helpen. Water is belangrijk om de voeding bij de haarfollikels te krijgen, zie FIT.

Er zijn een manieren om dun haar er dikker uit te laten zien. De meest effectieve is om het haar te laten kleuren. Door de verf zwelt de haar op waardoor het dikker lijkt. Bovendien geeft een kleur, vooral als hij donkerder is bij de haarwortels, optisch het idee van 'veel haar'. En nee, kleuren zorgt niet voor extra haaruitval maar kan het haar wel flink beschadigen als het niet goed gebeurt. Ga bij dun, kwetsbaar haar voor kleur naar de kapper! Om het ouder wordend haar in goede conditie te houden en te laten glanzen zijn speciale producten nodig.

Een hele mooie serie voor dunner wordend haar is de Invati lijn van Aveda. Ze beloven 33% minder haaruitval. Deze producten bevatten onder andere kurkuma, ofwel geelwortel. De shampoo (€ 29,50) exfolieert, het serum (€ 61) verzorgt de hoofdhuid en de conditioner (€ 33) geeft body aan het haar. Andrélon heeft net de serie Brilliant Age uitgebracht die de haren voorziet van een extra shot proteïne en keratine, de bouwstoffen die haren zo hard nodig hebben. Vanaf € 4,39. Foto: Goodluz/Dreamstime.com

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Het geheim van een wit shirt? Rode lingerie!

Niets is zo tijdloos als een fris, wit overhemdshirt. Elke vrouw zou er 2 in haar kast moeten hebben. Kijk naar glamorous filmsterren als Katherine Hepburn of Charlotte Rampling, Of ze nu 30, 60 of 70 zijn, ze blijven elegant in hun tijdloze witte overhemdblouses. Een wit overhemd geeft je een frisse uitstraling doordat de witte kleur op je huid straalt. Ideaal als je niet je topdag hebt. Zo is het bijvoorbeeld ook verstandig om een wit shirt aan te trekken als je pasfoto's laat maken. Dat haalt zo 5 jaar van je leeftijd af. Mooi meegenomen als je 10 jaar met die foto's moet doen!

Kies bij aankoop voor een getailleerd model met een goede pasvorm van katoen met een beetje stretch. En vervang 'm als hij niet meer krakend fris wit is, in dit geval gaat het echt om stralend spierwit. Witte overhemdblouses vind je bij talloze modemerken, van H&M tot duurder.

Veel vrouwen maken de fout om onder een wit overhemd ook witte lingerie te dragen. Niet doen, dat valt juist extra op. Huidkleurig ondergoed is een betere optie maar wel erg onsexy en saai. Wat weinig mensen weten is dat rood eigenlijk de beste lingeriekleur is om onder wit te dragen. Probeer maar uit: rood valt niet op onder wit. Komend najaar is rood volop te vinden in de lingeriecollecties. En heren, dit verhaal over rood onder wit geldt ook voor onderbroeken onder witte pantalons!  

Foto: vlnr: Prima Donna, Marie Jo l'Aventure, Marie Jo

Schrijf reactie (0 Reacties)

Make-up met bril

Bobbi Brown, 58 jaar en zelf brildragend, is beroemd vanwege haar make-up producten in natuurlijke kleuren. Haar visie is dat elke vrouw, ongeacht leeftijd of huidskleur, er het mooiste uitziet met een natuurlijke look en opvallende ogen. Ze heeft nu een heel boek aan oogmake-up gewijd, 'Everything Eyes'.

En daarin vinden we nu eindelijk ook eens voorbeelden van oogmake-up voor brildragers. Aangezien ze zelf ook al jaren een bril draagt, kon ze uit eigen ervaring putten: 'Het enige wat je moet doen om je ogen te laten opvallen is ze met een eyeliner accentueren en je wimpers aanzetten met mascara'. Slechts 3 producten zijn daarvoor nodig, vindt ze: een gel eyeliner, een wimperkrultang en mascara.

Van ons mag daar dan nog wel een lippenstiftje bij maar dan ben je ook prachtig. Mocht je een keer uit willen pakken voor een feest: Bobbi zette in Everything Eyes nog tig andere looks en tal van tips. Allemaal goed te doen en je hebt geen kasten vol make-up nodig.

Everything Eyes, € 35, Perfectly Defined Gel Eyeliner € 23,50, Limited Edition Dual Ended Mascara € 26, Gentle Curl Eyelash Curler € 21. Alles te krijgen bij De Bijenkorf, de producten ook bij Douglas.

 

 

 

 


Schrijf reactie (0 Reacties)

Toen mooi, nu ook: de hippiestijl van Ibiza

Kralingen, de Dam...de jaren zestig waren kleurig en opwindend en dat was de mode ook.  Op Ibiza vind je veel terug van die leuke flower power tijd, zij het in een eigentijds jasje.  Ook al gaat tegenwoordig elke BN-er naar Ibiza en wordt menige internationale celeb er gespot, het is en blijft een heerlijk eiland waar iedereen zich thuis voelt. Ja, ook als je geen 38 meer bent (qua maat of leeftijd). De sfeer is relaxt en of je nou in je niet meer zo strakke blootje of in een designerbikini op het strand ligt, het maakt niemand iets uit. Ibiza heeft qua kleding een speciaal stijltje met kaftans, slippertjes en lange maxi jurken. Zeer flatteus en uiterst comfortabel. Mooie dingen koop je bij  World Family op hippiemarkt Las Dalias of in een van hun winkels op het eiland.  Hun tassen en accessoires zijn prachtig, stuk voor stuk uniek en zo authentiek dat ze tijdloos zijn. Over 20 jaar draagt je kleindochter ze met evenveel plezier als jij nu!  

In 1994 vertrok de Nederlandse Merel met haar 2 kinderen naar Ibiza waar ze Alok ontmoette die daar met zijn zoon was neergestreken. Het was het begin van een mooie liefde.  Ze maakten vele reizen, onder meer naar India. Daar viel Merel als een blok voor alle prachtige stoffen. Ze begon er tassen van te maken en die te verkopen. Intussen kregen Alok en Merel samen nog 3 kinderen en verhuisde Merel's moeder Joke ook naar Ibiza. World Family is nu uitgegroeid tot een bedrijf dat wereldwijd bekend is. De kleurige tassen, schoenen en accessoires in typische Ibiza stijl zijn een feest voor het oog en verjagen terug in Nederland elke after- holidayblues onmiddellijk.

Producten van World Family zijn niet goedkoop maar de kwaliteit is fantastisch en je hebt echt iets bijzonders. Ook online te koop! Tassen vanaf € 140. Op de foto vlnr: Tas Formentera € 310, tas Indira € 520 en Boots Star € 350.

TIP: World Family organiseert in de zomer elke woensdag een feest op het terrein achter Las Dalias. Joke, de moeder van Merel en ruim boven de 60,  is meestal de eerste op de dansvloer!

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Mooi groot!

Als je komende zomer op een strand om je heen kijkt zul je ze volop zien: bikini's met hele grote broeken. Waren tot voor kort de broekjes van bikini's klein of nagenoeg onzichtbaar, nu mogen bikinibroeken tot de navel komen. En dat staat verrassend flatteus en sexy, kijk maar naar een van de laatste clips van Beyoncé. Maar ook zonder het lijf van Beyoncé is deze trend een goed alternatief voor het badpak. Bijna alle mooie swimwear merken hebben deze grote broekjes in hun collectie. En mixen en matchen kan want tegenwoordig zijn tops en bottoms (de modenaam voor broekjes) bijna altijd los te koop dus je kunt altijd een goed passende set samenstellen. Ons advies: probeer eens zo'n bikini met grote broek, deze trend is te leuk en te elegant om aan je voorbij te laten gaan. Bikini links: Seafolly top € 70,64, bottom € 52,05. Bikini rechts: Je Suis € 159,95

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Sexy heeft geen vervaldatum

Hoera, het dringt eindelijk door: Sexy heeft geen vervaldatum. Sterker nog: grijs is hip! Het Amerikaanse modelabel American Apparel zet de 62-jarige Jacky O' Shaughnessy uit New York in hun lingeriecampagne. Charlotte Rampling (68) wordt het nieuwe gezicht van cosmeticamerk Nars en Catherine Deneuve (70) wordt het nieuwe gezicht van Louis Vuitton. En Marc Jacobs maakte onlangs via Twitter bekend dat de 64-jarige Jessica Lange HET gezicht wordt voor zijn beautylijn. En het blijft niet bij zestigers: ook de 81-jarige Carmen Dell' Orifice heeft nog volop werk in de modebranche, ze stond op de cover van Vogue. Leuk, al die mooie grijze vrouwen!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Maak je eigen ontwerp met kunst uit het Rijks

Het Rijksmuseum is natuurlijk prachtig geworden, maar dat was ook wel een beetje te verwachten. Veel verrassender is de vernieuwde website. Persoonlijk vind ik 'Rijksstudio' het leukst want hier mag je met 150.000 kunstwerken zelf aan de slag. Niet alleen kun je je eigen webverzameling maken van de werken uit het museum, maar je mag ze ook gebruiken om zelf je eigen ontwerp te maken. Printen op een kussen? Een detail op een T-shirt? Een tattoo op basis van een bloemstilleven? Download de foto en doe het! Ook kun je kamerbreed behang laten maken van je favoriete schilderij of zelfs een scooter ermee (laten) beprinten. En omdat de Rijksstudio nu een jaar bestaat wordt de Rijksstudio Award uitgereikt voor het mooiste ontwerp op basis van een kunstwerk uit het Rijks. Kijk hier voor alle details, inschrijven kan nog tot 1 maart!

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Afgedankt spul wordt mooie must-have


I am Recycled is de hippe webwinkel van Nanda Witjes. Haar motto ‘’weggooien is zonde’’ heeft haar geïnspireerd tot een uniek concept waaruit een duurzame webwinkel is ontstaan waar afgedankte spullen tot hippe interieur must-haves worden omgetoverd. De shop is een lust voor het oog  en biedt een keur aan klein meubilair en andere verrassend mooie sfeermakers voor in huis zoals krukjes, poefjes, lampen, bijzettafeltjes, opbergboxen, kussens en plaids. Het zijn allemaal spullen met een verleden en een verhaal en bij het maken ervan wordt gerecycled of duurzaam materiaal gebruikt. Doordat alle producten in kleine oplages worden geproduceerd, haal je echt iets unieks in huis.

Schrijf reactie (0 Reacties)

LOOKS MET LEF

Misja Beijers (1952): "Voor mijn blog MisjaB.nl fotografeer ik mannen en vrouwen vanaf een jaar of vijftig op straat. Ter inspiratie en om te laten zien dat je er ook stijlvol uit kunt zien als je iets ouder wordt. Ook voor de rubriek ‘Uitgesproken” in het blad Zin maak ik elke maand een foto van een bijzonder type dat ik op straat tegenkom. Het leuke is dat ik heel veel verschillende mensen ontmoet die een eigen verhaal hebben en breed geïnteresseerd zijn. Een reorganisatie maakte me overtallig, plotseling was ik ex-redactie assistent. Maar ik heb nog te veel energie om stil te zitten. Dus ga ik door en heb me helemaal gestort op de fotografie. Zo ben ik zelf ook lekker bezig.” 

Schrijf reactie (0 Reacties)

DUURZAAM VLEES? KOOP EEN KOE

Steeds meer mensen voelen de behoefte om minder maar beter, diervriendelijk en duurzaam geproduceerd vlees te eten. Maar hoe weet je zeker dat je vlees echt helemaal in orde is? Op koopeenkoe.nl koop je samen met andere consumenten een koe die normaal opgegroeid is, zonder gemanipuleerd voer en antibiotica. Als de gehele koe verkocht is, wordt zij geslacht en wordt het vlees gerijpt. Daarna ontvangen alle deelnemers een vleespakket met allerlei verschillende delen van de koe, ongeveer een diepvrieslade vol. Omdat koopeenkoe.nl van de boer direct aan de consument levert, is het vlees ook nog eens goed betaalbaar.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lekker: Scharrelvis!

Het klinkt zo logisch maar is in Nederland nog vrij onbekend: biologisch gekweekte vis. Hoewel steeds meer wilde vis duurzaam wordt gevangen blijft de situatie voor veel vissoorten penibel. Verantwoord gekweekte vis is dan een uitstekend alternatief. De vissen worden zonder antibiotica of ander akelig spul gekweekt in grote bassins in een 'gewone' zee. Dergelijke vis kun je kopen via www.eerlijk-eten.com. Ze hebben er onder andere heerlijke zalm maar ook onder meer dorade en zeebaars. Lekker! Door Margreet Hagdorn 19-12-2013

Schrijf reactie (0 Reacties)

Mooie vrouw maakt mooie kleurtjes

Essie Weingarten is oprichtster van het bekende nagellakmerk 'essie'. Ze startte het bedrijf in 1981 en is nog steeds creative director. Voor de komende maanden bedacht ze 6 prachtige kleuren die heel mooi staan bij de zachte tinten van warme winterjassen, angortaruien en nepbontjes. ze kosten € 9,99 per flesje en zijn o.a. te koop bij DA en Etos. 

Schrijf reactie (1 Reacties)